Vanaf 1 juli is er weer veel meer mogelijk, dat maakte minister president Mark Rutte gisteravond bekend in een persconferentie. Kort samengevat kan er weer heel veel, zolang de anderhalve meter afstand gewaarborgd blijft.

Dit is goed nieuws voor onder andere kerken. Hiervoor geldt geen maximum aantal personen meer:

  • Als er vooraf een reservering gemaakt is;
  • Als er een gezondheidscheck is gedaan;
  • Als er vaste zitplaatsen zijn;
  • Als er onderling 1,5 meter afstand kan worden gehouden.

Wanneer er geen reservering gemaakt is of er geen gezondheidscheck wordt gedaan, dan blijft het maximumaantal voor een bijeenkomst gelden; binnen 100 personen en buiten 250 personen.

 

Wat dit voor u als kerk betekent

Vaste zitplaatsen en onderling anderhalve meter afstand is iets wat goed te regelen is in een kerk. Zeker als het in- en uitlopen georganiseerd gebeurt. Als u meer dan 100 mensen in uw kerk kunt ontvangen, zonder dat de anderhalve meter afstand in gevaar komt, dan moet u gebruik maken van een reserveringssysteem. Ook moet er een gezondheidscheck plaatsvinden als u deze extra plaatsen wilt vullen.

 

Wat kan Kerktijd.nl hierin voor u als kerk betekenen

Met het uitnodigingssysteem Kerktijd.nl voldoet u aan de reserveringsvereisten. Daarnaast bespaart het u veel tijd met het uitnodigen van de mensen. Het unieke aan Kerktijd.nl is dat het automatisch en roulerend mensen uitnodigt. De mensen die het langst niet in de kerk zijn geweest, krijgen als eerste een uitnodiging.

Dit is zowel handig voor kerken die op een eenvoudige en eerlijke manier mensen willen uitnodigen als ook voor kerken die een eigen manier hadden om de diensten te vullen, maar nog geen online reserveringssysteem gebruikten.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op onze website of via de mail: info@kerktijd.nl

Nunspeet, 25 juni 2020